Gandia presenta el “Pla d’Acció Polígons 4.0″

El regidor delegat de Polítiques Econòmiques, Indústria, Comerç i Innovació, Ferran Martínez Mendoza, acompanyat del president dels empresaris del polígon de Benieto i president de FAES, Miguel Todolí, i del president d’AES (polígon Alcodar), Juan Pablo Tur, ha presentat el Pla d’Acció Polígons 4.0 Gandia.
El Pla d’acció per a la millora i modernització de les àrees industrials de Gandia està elaborat conjuntament per l’Ajuntament i els empresaris dels polígons Alcodar i de Benieto i situa la nostra ciutat a l’avantguarda del sector, ja que el pla és pioner al territori valencià.

“Volem millorar i modernitzar els nostres espais productius. Proporcionar uns objectius i un marc estable que guien la política d’inversions local en les àrees industrials en el mitjà i llarg termini. En definitiva, dibuixar el full de ruta dels pròxims 10-15 anys de la indústria gandiana”, ha assegurat Martínez.

El pla està basat en la nova llei valenciana per a la modernització de les àrees industrials, que estableix diferents classificacions amb les quals es pot optar a les ajudes i serveix de referència per a les noves empreses que busquen localització per a les seues inversions. Els dos polígons podrien aconseguir en poc més d’un any la qualificació màxima com a àrea industrial avançada i ser també dels primers al territori valencià.
El pla és una espècie de test permanent que genera informació actualitzada, sistematitzada, concreta i de qualitat sobre les àrees industrials, la seua situació actual i les seues principals limitacions pel que fa infraestructures i serveis.

Un altre dels objectius és fomentar la innovació, la I+D, el creixement i el dinamisme de les PIMES situades entres les àrees industrials de Gandia. “Volem que les nostres empreses tinguen un entorn altament competitiu i estendre l’estudi també al polígon Sanxo Llop”.
L’estudi s’ha realitzat en tres fases: la recopilació preliminar d’informació general; Treball de camp: entrevistes, tallers, visites de camp i enquestes; Elaboració del pla establint prioritats i, fins i tot, el cost econòmic.

Els aspectes objecte de l’anàlisi han estat la Gestió i governança; Competitivitat; Subministraments; Medi Ambient; Serveis; Seguretat i Tecnologia i Teleco.

El pla d’acció estableix sis objectius per a la millora i modernització de les àrees industrials de Gandia: 1. Millora de les infraestructures, serveis i qualitat de les àrees industrials de Gandia; 2. Impuls de la sostenibilitat, lluita contra el canvi climàtic i l’economia circular; 3. Governança i gestió estratègica de les àrees industrials; Impuls de la indústria 4.0; Atracció d’empreses i creixement empresarial en àrees d’especialització intel·ligent; Millora competitiva del teixit empresarial de Gandia.

Polígon de Benieto (Ciutat del Transport)

Todolí ha destacat com a primer èxit el treball conjunt, per primera vegada, del sector empresarial i l’Ajuntament. I ha felicitat tant l’actual regidor de l’àrea, com la seua predecessora, Alícia Izquierdo. Així com als tècnics del departament i dels polígons per la rapidesa amb que s’ha elaborat el pla.

“El principal objectiu és tindre empreses amb les millors infraestructures i que vinguen de noves a Gandia. Generar riquesa i treball a Gandia. Gràcies al pla ens hem adonat que no estem tan lluny d’aconseguir-ho. De fet, Benieto està molt prop d’aconseguir ser un àrea industrial consolidada (els falta el Pla de Mobilitat Sostenible). I amb 3 o 4 accions més arribarem a l’objectiu de qualificació màxima com a àrea avançada”.

Polígon Alcodar

Per la seua banda, Tur ha felicitat també els tècnics implicats en el pla i ha recordat que el polígon Alcodar ja té la qualificació d’àrea industrial consolidada i li queda molt poc per a ser avançada.

“Volem tindre millors àrees industrials i fer polítiques industrials de ciutat i comarca. Junts, fer front a nous actors logístics… Cal destacar també la lluita contra el canvi climàtic i l’impuls a l’economia circular, amb l’objectiu d’aconseguir la sostenibilitat energètica de les nostres empreses”. El president d’AES ha remarcat la capacitat industrial de la Safor: “Gandia ha d’abanderar el pacte industrial comarcal”.

Finalment, el regidor de Polítiques Econòmiques també ha anunciat que el seu departament reactivarà l’Oficina municipal de captació d’inversions.

Si el temps ho permet, el Pla d’Acció Polígons 4.0 serà presentat este dimecres, a les 19.30 h, a Foment AIC, davant de col·lectius empresarials, agents socials, alcaldes i regidors de la Safor, etc.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *